zaterdag 16 mei 2009

Alternatieve Energie Opwekken of Prioriteit aan Energie Besparen



Groene Energie opwekken middels
zonne-energie, wind-energie of biomassa als doe-het-zelver of door een installateur is de trend. Voordat u echter kiest voor Groene Energie is het belangrijk om te kijken wat u aan Energie Besparing kunt doen.

Met meestal simpele veranderingen aan uw huis, kunt u geld sparen, terwijl u tevens het comfort van uw huis verbetert en helpt de klimaatverandering te beperken. Een energiezuinig huis heeft zin (Het Energie Passief Huis= Nul Energie Huis is in opkomst). U bent jaarlijks goedkoper uit met een energie zuinig huis en het kan een belangrijk element zijn als u uw huis te koop wil aanbieden. Omdat in een doorsnee huis ongeveer de helft van alle warmte verloren gaat door muren, ramen en dak is het de moeite waard om te checken of uw huis voldoende is geisoleerd. Kies bij voorkeur voor isolatie en dubbele beglazing een bedrijf in uw naaste omgeving.

Door toepassing van onderstaande maatregelen kunt u de energie rekening behoorlijk reduceren, terwijl tevens de uitstoot van koolzuur (CO2-emissie) omlaag gaat.Spouwmuren
Ongeveer een derde van alle warmte gaat in een niet geisoleerd huis verloren door de wanden. Spouwmuur-isolatie is een geweldige manier om de hoeveelheid energie te reduceren die u nodig hebt om uw huis te verwarmen. Het scheelt wezenlijk op uw brandstofrekening. Hebt u massieve buitenmuren dan kunt u deze isoleren door isolatie aan de buitenzijde of aan de binnenzijde aan te brengen.

Vloeren
Huizen zijn vaak voorzien van een kruipruimte die geisoleerd kan worden met o.a. gespoten PUR-schuim.

Daken
Dak-isolatie kan u aanzienlijk schelen op de energierekening. Hiervoor kunt u o.a. panelen van glaswol, steenwol, polystyreen of polyurethaan gebruiken.

Tochtspleten
In een huis gaat vaak wel 20% van de warmte verloren door ventilatie en tocht. Hiervoor zijn simpele oplossingen beschikbaar, zoals afkitten met 1-comp. PUR-schuim in spuitbus, tochtstrippen aanbrengen onder deuren, bij brievenbussen e.d.

Beglazing
Dubbele beglazing reduceert wezenlijk het energieverlies en verhoogt bovendien het wooncomfort. Bij dubbele (tegenwoordig ook al vaak driedubbele) beglazing zijn de glasplaten van elkaar gescheiden door een laag stilstaande lucht, waardoor tevens geluid overlast verminderd wordt evenals hinderlijke condensatie op de ruiten.

Tank-isolatie
Het isoleren van warmwatertanks en leidingen houdt het water langer warm en spaart energie.

TRENDS
Het gebruik van lage-temperatuur-verwarming neemt sterk toe.Vloerverwarming is hiervan een duidelijk voorbeeld.

Leo Verkoelen

Geen opmerkingen: