zaterdag 16 mei 2009

Alternatieve Energie en Isolatie tegen Warmte en Koude

Zodra u voor uw woonhuis of bedrijfspand gaat nadenken over Alternatieve Energie moet u eerst beginnen met het in kaart brengen van waar u energie gebruikt en hoeveel (douchen, verwarming, airco, wassen en strijken, verlichting, etc.). Vervolgens controleert u of de gebruikte apparaten voldoende bij de tijd en dus energiezuinig zijn. Daarna gaat u de warmteverliezen op een rijtje zetten. Hiertoe horen verlies door ramen (enkel glas isoleert slecht), muren (hebt u spouwmuren met voldoende isolatie), slecht afgedichte tochtspleten bij raam- en deurkozijnen, hoe is de isolatie van uw vloeren (geïsoleerde kruipruimte?), hoe is de isolatie van uw pannen dak, plat dak en eventuele lichtkoepels. Zodra u dit alles in beeld hebt, kunt u goed bepalen waar u de meeste besparing kunt halen tegen de minste kosten door beter te isoleren en door verouderde apparatuur te vervangen. Nu weet u uw werkelijke energiebehoefte.

Met deze basis als uitgangspunt kunt u uw zoektocht uitbreiden naar Alternatieve Energie, waarbij we in eerste instantie denken aan
zonnepanelen (groene stroom) en zonnecollectoren in de vorm van zonneboilers (groene warmte voor warmwatervoorziening), vervolgens kijkt u naar de mogelijkheden van het opwekken van windenergie middels een eigen windmolen een mini windturbine. Voor een windmolen gelden veel meer wettelijke regels (gemeente en overheid) dan voor het plaatsen van zonnepanelen. Als laatste komt bio energie middels vergisting van groen afval. Biovergisting middels kleine installaties wordt nog weinig aangeboden.

Bent u enthousiast over het thema Alternatieve Energie en Groene Wereld vergroot dan uw kennis door u aan te melden bij
SolarWindBioShop . Het is leerzaam en helpt u bij het maken van de juiste keuzes. Een ding is zeker, alles wordt anders en wij streven ernaar om het begrip Alternatieve Energie te zijner tijd te kunnen omdopen tot FREE ENERGY voor arm en rijk.

Leo Verkoelen en partners

Geen opmerkingen: