maandag 20 mei 2013

Vergelijken prijzen en terugverdientijd voor zonnepanelen en omvormers

Zonnepanelen Kopen - Vergelijk prijzen voor zonne energie. Hoe een zonnepanelen set kopen? De beste methode is om terug te rekenen. Uw systeem gaat minimaal 25 jaar mee. Als we ervan uitgaan dat u na 6 tot 8 jaar uw investering in uw zonne energie systeem eruit hebt, betekent dit dat je daarna nog minimaal 17 tot 19 jaar gratis zonnestroom hebt.


De duurste post van uw zonnepanelen energie systeem zijn de zonnepanelen. Wil je een minimaal risico lopen, kies dan voor een betrouwbare fabrikant van 1e klas zonnepanelen. Het is niet vreemd dat dit meestal een chinese fabrikant zal zijn .’s Werelds grootste fabrikanten van zonnepanelen produceren voor het merendeel in China. Ze hebben het onmiskenbare voordeel van lage lonen. Ofschoon de productie igrotendeels geautomatiseerd is, zijn er toch nog veel manuren nodig voor productie en vooral nacontrole op kwaliteit en rendement. De cruciale vraag:
a) zal de fabrikant er over 25 jaar nog zijn en/of
b) zijn de gegeven garanties verzekerd bij een goede assurantie maatschappij.

Vervolgens moet u kiezen tussen POLY en MONO. Beide worden in grote omvang toegepast en de verschillen zijn niet zo groot. Beide soorten zijn geschikt. (voor meer info). Geeft u de voorkeur aan een esthetisch mooi paneel dat goed bij uw huis past, dan valt uw keuze op MONO, voorzien van een zwarte omlijsting en zwarte achtergrond (black panels).

Vervolgens kiest u een omvormer. Er zijn verschillende gerenommeerde merken (bv. SMA, Mastervolt en PowerOne) met veel omzet en jaren ervaring. Sinds 2011 komen er echter ook heel goede omvormers uit China. Ook hier weer het voordeel van lage lonen.

Montagemateriaal behoort 1e klas te zijn, omdat het minimaal 25 jaar mee moet kunnen (bv. Clickfit en Flatfix zijn kwalitatief goed).

DIY PAKKETTEN. Stel u gaat zelf installeren. Het is dan prettig om te weten dat uw leverancier in uw omgeving gevestigd is. Dat geeft de meeste kans op een goede service voor tijdens en na levering. In eigen regio zal een goede leverancier niet graag zijn reputatie op het spel zetten.

INSTALLATEUR. Laat u installeren, dan geldt hiervoor ook het thema “service:”en het voordeel dat de installateur in uw regio minder reistijd en risico van verloren uren hoeft in te calculeren. Een voordeel dat zeker ten dele in de offerte verwerkt zal worden

Als laatste , maar wel heel belangrijk. Er komt een importheffing van minimaal 47% op zonnepanelen uit China om de europese industrie te beschermen tegen dumping. Het effect van deze dreiging is nu al zichtbaar in de vorm van prijsstijgingen. Verschillende panelen zijn bovendien moeilijk leverbaar. Profiteer nog van de subsidie tot 650 euro op een zonne energie systeem en van de ltijdelijk lage BTW op installatie.

Wat valt te zeggen over collectief inkopen. Dit heeft voordelen welke echter vaak teniet worden gedaan door de snelle veranderingen in de markt voor zonne energie (vgl. het prijsverval in electronica zoals computers en laptops).

Mrs Fatima Verkoelen-Leal

Geen opmerkingen: