zaterdag 13 april 2013

Zonnepanelen waren nog nooit zo goedkoop - 10 redenen om nu te beslissen

Uw eigen solar systeem, uw eigen zonnestroom installatie. Profiteer, de tijd is er rijp voor. Zonnepanelen waren nog nooit zo goedkoop als nu, maar blijven duur in aanschaf; op termijn is het een goede investering zowel voor consumenten als voor ondernemers. Iedereen zou eigenlijk nu zonnepanelen moeten installeren. Het is goed voor het milieu, u spaart geld en de waarde van uw huis gaat omhoog.
1. U spaart geld

De kosten voor de aanschaf en evtl. montage verdient u binnen 5 tot 7 jaar terug. Gedurende deze periode spaart u elk jaar flink op uw energierekening, daarna kunt u nog minimaal 20 jaar profiteren van gratis stroom uit uw eigen zonnestroom systeem, uw eigen energie centrale. U hebt geen last meer van de jaarlijkse verhogingen van de energieprijzen, omdat u zelf uw eigen energie opwekt. Met energie uit zonlicht. bent u niet meer afhankelijk van energieprijzen en de energieleverancier. Wekt u tijdelijk meer op dan u gebruikt dan mag u per jaar tot 5.000 kWh verrekenen met uw energieleverancier. Uw systeem blijft aan het openbare net gekoppeld, zodat u altijd stroom hebt.

2. Duurzame stroom
Energie die wordt opgewekt met fossiele brandstoffen is niet duurzaam, omdat de bronnen kunnen opraken of door politieke situaties tijdelijk niet toegankelijk zijn. Zonne-energie is daarentegen volledig duurzaam. Ze raakt nooit op. Zonder verbrandingsproces wordt de energie uit zonlicht direct omgezet in stroom.

3. Zonne-energie is schone energie
Energie die wordt opgewekt met zonnepanelen is een zeer schone vorm van energie. Energie die door verbranding wordt opgewekt is schadelijk voor het milieu, omdat er broeikasgassen zoals CO2 bij vrijkomen. Bovendien zijn er geen afvalproducten, zodat het opwekken van zonne-energie geen gevaar oplevert voor mens en natuur.

4. Subsidieregeling

Er zijn nog voldoende mogelijkheden voor het aanvragen van subsidie. Door subsidie worden de aanschafkosten gedrukt en wordt de terugverdientijd van uw zonnestroom systeem korter. Er is per zonnepanelenpakket 15% subsidie beschikbaar met een maximum van euro 650,- per adres. Soms zijn er ook locale subsidies van uw regio of gemeente.

5. Waardeverhoging van uw huis
Wanneer u zonnepanelen plaatst zal dit de waarde van uw huis doen stijgen. Zonnepanelen hebben bovendien een gunstige invloed op uw energielabel. Ook stijgende energieprijzen hebben een positieve invloed op uw huis met zonnestroom.

6.Onafhankelijker worden van uw energieleverancier
Hebt u zonnepanelen dan bent u minder afhankelijk van uw energieleverancier, omdat u a) een groot deel van uw eigen energie zelf opwekt, b) minder afhankelijk bent van de prijsstijgingen van energie/energieleverancier, c) een regionale of landelijke stroomstoring u geen hinder bezorgt. Stijgende energieprijzen hebben zelfs een gunstig effect op de terugverdientijd van uw zonne-energie-systeem. U bent minder afhankelijk van de grillen van de energie leveranciers.

7. Energiebesparing
De energie die u opwekt met uw eigen zonnepanelen neemt u niet meer af van het elektriciteitsnet. U bespaart dus energie. Op deze manier kunt u honderden euro’s besparen. Met een systeem van 3500 Wp, dat een opbrengst heeft van ca. 3000-3100 kWh bespaart u per jaar ca. Euro 800,-. Heeft u meer zonne-energie opgewekt dan u verbruikt heeft, dan kan het zijn dat u zelfs geld terugkrijgt van uw energieleverancier.

8. Geluidsoverlast
Windturbines met draaiende wieken maken lawaai, hetgeen vervelend kan zijn voor u en uw omgeving. Zonnepanelen leveren schone, milieuvriendelijke en stille energie.

9. Geen energieopslag nodig
De energie die we opwekken met zonlicht is direct beschikbaar. We hebben geen ruimte nodig voor opslag, zoals bij fossiele brandstoffen als bron voor energie. Overmaat geproduceerde stroom levert u terug aan het net. U mag tot 5.000 kWh salderen. De verwachting is dat in de naaste toekomst geschikte en betaalbare accu’s beschikbaar komen, zodat u zonnestroom zelf tijdelijk kunt opslaan.

10. Wat doet u bij verhuizing?
Indien de koper van uw huis uw huis de zonnepanelen installatie wil overnemen dan is dat een goede oplossing. U kunt echter ook de zonnepanelen demonteren en meenemen naar uw nieuwe woning, voor zover hier ongeveer hetzelfde dakoppervlak beschikbaar is. 
Voor meer info over duurzame energie.. zie SolarWindBioShop





Geen opmerkingen: