vrijdag 9 november 2012

Woningisolatie en zonnepanelen bij de super

Zonnepanelen en woningisolatie via de supermarkt. Een opmerkelijke mededeling in de media. Aangemerkt als hapklare oplossing voor een lage energierekening. Voor zover het woning isolatie betreft kan ik hier in meegaan. Een lage energierekening wil iedereen en deze begint als eerste met een goede isolatie. Isoleren en tochtspleten dichten begrijpt iedereen. Het gaat me echter te ver om “zonnepanelen” in de categorie dagelijks hap te plaatsen. Ik zal het graag toelichten:


De investering in een eigen zonne-energie systeem is groot. Meestal minimaal enige duizenden euro’s als je het zelf doet en bij laten installeren komt er gauw 1000 euro of meer bij. Hoewel een investering in zonnepanelen een betere keus is dan geld op een spaarrekening zetten, is het wel belangrijk dat u een goede keuze maakt. Zonnepanelen schaf je aan voor een periode van minimaal 25 tot 30 jaar (de geaccepteerde levensduur). Zelf installeren of laten installeren maakt hierbij weinig verschil . Het aanbod aan zonnepanelen is groot en de doorsnee huiseigenaar heeft weinig kennis van wat goed is en welke keuze je moet maken.



Door te schrijven “koop uw zonnepanelen in de supermarkt”suggereer je dat het allemaal een pot nat is en dat het weinig uitmaakt wat en bij wie je koopt. De werkelijkheid is anders.

Een goede investering eist een goede planning en zorgvuldige selectie. Dat je in veel gevallen voor chinese zult kiezen is een feit. Het wil echter niet zeggen dat alle chinese zonnepanelen evengoed zijn.

Voor een weloverwogen keuze kijk op SolarWindBioShop of een van de andere aanbieders in de TOP50solar.



Geen opmerkingen: