Zonnepanelen wekken stroom op en deze moet direct geconsumeerd worden of teruggeleverd worden aan het openbare net. Vlgs. een recent onderzoek van IMS is er een toenemende behoefte aan opslag systemen . Het probleem is nu nog dat de huidige generatie batterijen veel te duur zijn en een beperkte levensduur hebben. Wereldwijd wordt veel onderzoek gedaan en de prijzen beginnen al duidelijk lager te worden. De meeste zonnepanelen systemen in Nederland zijn aangesloten op het openbare elektriciteitsnet. Produceer je overdag teveel dan draait je elektriciteitsmeter terug en heb je ’s nachts stroom nodig dan levert het net de stroom je de stroom.
Om minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnet is het een goede zaak als we over een paar jaar onze eigen batterij voor tijdelijke opslag kunnen hebben voor de door onze zonnepanelen geproduceerde energie.
Micro-omvormers voor uw eigen solar systeem
Bij een zonne energie systeem wordt de geproduceerde gelijkstroom middels een omvormer (inverter) omgezet in wisselstroom. Het zwakke punt is hierbij de omvormer. Standaard is de garantie 5 jaar. Bij enige fabrikanten kun je tegen bijbetaling een langere garantietijd bedingen.
Behalve de grote fabrikanten o.a. SMA, Mastervolt en Fronius komen steeds meer inverters van chinese makelij op de markt. Vorig jaar is de acceptatie o.a. in Duitsland van de chinese producten sterk toegenomen.
Bij gebruik van een micro inverter, zoals Enphase, wordt telkens 1 micro-inverter per zonnepaneel gebruikt. Het voordeel is dat je minder last hebt van terugval in productie tgv schaduw. Het nadeel is dat deze inverters nog veel te duur zijn. Hier lijkt verandering in te komen en diverse grote fabrikanten van inverters hebben vorig jaar aangekondigd ook micro-inverters te gaan produceren.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten