donderdag 21 maart 2013

Is het einde van spotgoedkope zonnepanelen uit China in zicht?

Als u van plan bent om nog dit jaar zonnepanelen aan te schaffen, is het verstandig alvast nu een of meer offertes op te vragen. U kunt nu ook nog profiteren van de subsidie tot maximaal 650 euro per woon-adres. De overheid heeft geen plannen voor een nieuwe uitgave van subsidies.

Veel mensen monteren hun eigen zonnepanelen, maar wil u liever laten plaatsen, dan kunt u voordeel hebben van de verlaagde BTW op dit soort zaken .

Vandaag is het faillissement uitgesproken van het chinese SUNTECH (’s werelds grootste fabrikant van zonnepanelen). Welke invloed dit gaat hebben op de prijsvorming in de markt blijft voorlopig een gok.

Hoe lang nog goedkope zonnepanelen uit China? De voor juni geplande heffingen op de import van (goedkope) zonnepanelen uit China begint nu al invloed te hebben op de prijzen. De prijzen zijn inmiddels met 5% gestegen en de verwachting is dat dit slechts het begin is.

Wie zijn de grote fabikanten van zonnepanelen in China. Dit zijn o.a. Suntech, Yingli, Trina, Canadian Solar, ET Solar, JA Solar, Jinko en BYD.



Geen opmerkingen: