donderdag 1 oktober 2009

Hydro Alternatieve Energie


Hydro Alternatieve Energie is het gebruik van ’s werelds schoonste en goedkoopste vorm van natuurlijke energie, en dat is water. Door het plaatsen van turbines in kustwateren, waar de getijden zorgen voor een constante eb en vloed reduceren we de hoeveelheid energie die door kolen en aardolie geproduceerd wordt. Kolen en bruinkool worden beschouwd als een voorname bron van smog, zure regen, global warming en toxisch vervuilde lucht. Deze verontreinigingen van lucht, bodem en water ruïneren op termijn onze mooie planeet aarde. Getijden energie is veilig en in ruime mate beschikbaar.

Het is belangrijk dat de komende jaren continue gewerkt wordt aan de verbetering van alle theoretisch mogelijke bronnen van
alternatieve energie. Omdat fossiele brandstoffen een keer opraken, moet onderzoek doorgaan. Elke onderzoek zorgt voor nieuwe werkgelegenheid en vormt op termijn een sector voor investeerders.

Getijden-energie beïnvloed niet of nauwelijks de fragiele natuurlijke ecosystemen, geen invloed op de visstand of ander zeeleven, noch veranderen ze het landschap (windturbines).

Getijden energie en andere vormen van alternatieve energie zullen op termijn invloed hebben op de verdeling van rijkdom op aarde.

Meer over alternatieve energie, groene wereld en misschien energie uit de ruimte vind je op
www.solarwindbioshop.com

Leo Verkoelen
Chemisch ingenieur, piloot en serial entrepreneur

Geen opmerkingen: