donderdag 23 april 2009

Hybride auto’s en hybride energievoorziening hebben de toekomst


Dagelijks verschijnen er wereldwijd honderden artikelen over het thema “duurzame energie”. In een recent artikel van
ScienceGuide (het nieuwsmagazine voor de kennissector) staan een aantal interessante gedachten van hoogleraar Henk Moll over dit thema.Hij adviseert o.a. om zo snel mogelijk over te schakelen op een breed scala alternatieve energiebronnen, zoals warmte-koude-opslag, windenergie en biomassa.

Het is onmogelijk om binnen nu en 25 jaar alle huizen en bedrijfsgebouwen af te breken en te vervangen door constructies die veel energiezuiniger zijn. Wat we wel kunnen doen is handig gebruik maken van de huidige trends naar energiebesparing. Iedereen wil geld sparen. Dat is het eerste verdient. Beter isoleren is de meest voor de hand liggende optie. Heel goed, maar nog onvoldoende toegepast is het in kaart brengen van uw energieverbruik, zodat je beter in beeld krijgt waar je kunt besparen.

De energievoorziening in de toekomst zal hybride zijn nl. een deel middels grootschalige electriciteitsvoorziening (een grote centrale produceert efficiënter en dus goedkoper dan een kleine) en anderzijds vele lokale toepassingen van hernieuwbare energiebronnen.

Nieuwe industrieterreinen en woonwijken moeten uiteraard duurzaam gemaakt worden. Volgens hoogleraar Henk Moll kan dit betekenen dat ze geen gasaansluiting krijgen, omdat deze energiebron over 25 jaar op is.

Kijk voor meer informatie en practische oplossingen regelmatig eens op de site
www.solarwindbioshop.com

Leo Verkoelen

Geen opmerkingen: